Hva ble mennesket skapt for?

Spørsmål: Rike folk deler i senere tid ut pengene sine til gagn for samfunnet. Det fakta at det også gagner dem selv er irrelevant. De mener fortsatt at om de bygger et nytt sykehus eller en skole i Afrika, er det til gagn for samfunnet. Selv afrikanske slektninger av meg som bor i Europa sier at det er nytteløst dersom vi ikke krever at afrikanerne jobber, men afrikanerne vil ikke jobbe.

Svar: Vi har faktisk forhindret dem fra å arbeide. Afrika pleide tidligere å produsere og eksportere forskjellige produkter, men vår ukorrekte holdning overfor kontinentet har endret alt.

Spørsmål: Hva skal seks milliarder mennesker på denne kloden ta seg til? Vi har oppfunnet jobber bare for å sysselsette folk. Ble denne sammensatte verden skapt for at mennesker skal våkne om morgenen, reise med overfylte offentlige transportmidler, gå inn på et kontor eller i en fabrikk, utføre meningsløse mekaniske oppgaver, dra hjem igjen og fortsette med det til de dør?

Svar: Vi har forvandlet oss selv til slaver. Men nå er oppfattelsen vår iferd med å forandre seg. Mennesket ble skapt til å utføre et totalt annerledes arbeid – til å bearbeide seg selv og ikke for å produsere ting.

Vi skjønner alle at èn prosent av befolkningen kan sørge for det resten av verden trenger for å opprettholde fornuftige levevilkår, hjem, familie, helsevesen og alt det andre. Èn prosent på det meste, som også snart vil erstattes av automatisk maskineri og data som praktisk talt kommer til å stå for all produksjon.

Mennesket, derimot, vil kun være opptatt av å regulere de to kreftene i naturen, kraften av å ta imot og kraften av å gi, som vi nødvendigvis eksisterer innenfor. Vi må utvikle giverkraften ved siden av mottakerkraften i oss og aspirere for å balansere dem.

Implementering av det integrerende undervisningssystemet på arbeidssteder og skoler vil sørge for at folk etter etpar leksjoner vil begynne å innse at verden er helt annerledes, at man ikke behøver å ha full kontroll, gå på arbeid, jobbe hele dagen, dra hjem igjen, gå og legge seg og så videre og så videre. Man vil plutselig innse at dette ikke er ens skjebne og at det er nytteløst.

Det viser seg at det finnes en metode som løfter oss til neste nivå og at dersom vi ikke kommer dit ved vår frie vilje, kommer naturen til å presse oss mot det.

Fra KabTV`s «The Global Crisis», 19/3/13


Kommentarer / Spørsmål