“Hva er Jerusalems betydning?”

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman,

On Quora: “What is the significance of Jerusalem?“

Ulike opprinnelige kilder slår fast at Jerusalem vil bli et fyrtårn for verdens folk, og at de vil strømme til dette lyset, som det er skrevet: «- Og nasjoner skal søke til ditt lys» (Esaias 60.3).

Tanken om harmonisk forening mellom folk og med naturen er den opprinnelige strukturen i universet. En slik harmoni vil imidlertid først kunne manifestere seg etter at alle tilhørende deler har korrigert seg og alle arbeider for enhet og innser at enhet er kjernen, symbolet og målet for alt som er til.

Da vil vi vite den egentlige betydningen av den store byen Jerusalem.

Det finnes et konsept som handler om å bygge Jerusalem opp igjen inne i oss selv. Det vil si å skape i oss en kvalitet og en bevegelse mot menneskelig forening så vi kan kjenne hverandre som en enhet og bli en helhet.

Denne ene kvaliteten, som alle individuelle egenskaper og hjerter vil forene seg i, vil bli kant «Jerusalem.» Første skritt mot slik forening er eliminering av egoismen, det vil si å kvitte seg med ønsket om å nyte på andres og på naturens bekostning.

Basert på KabTV’s “Spiritual States” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Michael Sanilevich on February 22, 2022. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Videoen er filmen: “Jerusalem of the Heart,” resigert av Semion Vinokur—en anbefalt film brukt for å lære om den spirituelle betydningen av Jerusalem.

Kommentarer / Spørsmål