Hvordan kan menneskeheten oppnå en ny egenskap

thumbs_laitman_229Spørsmål: Hvordan kan en vanlig person bli lik skaperen?

Svar: I følge ens egenskaper. Alle egenskapene til en person er diametralt motsatte den øvre kraft. Vi må begynne å omforme dem.

Alt som finnes i meg, må jeg gradvis lære å transformere til det motsatte, som i et speil. Dette er ikke så komplisert.

Det viser seg at jeg ikke trenger å grave i meg selv, eller lære noe! Jeg kjenner tross alt ikke til skaperen, eller hans kvaliteter. Derfor trenger jeg en gruppe med mennesker som har meninger som Ham, helst ikke mer enn 10 personer. For så å begynne å komme nærmere dem i henhold til metoden kabbala forklarer. Å komme nærmere skjer på tross av våre avvisninger, misstillit og fiendtlighet, som vil endre oss til å bli lik skaperen.

Vi trenger ikke å endre oss selv, da denne konvergensen automatisk vil endre oss. Alt vi trenger å gjøre, er å lete etter et felles språk mellom oss. Du kan ikke forestille deg hvor lett det fungerer.

Spørsmål: Hvordan kan vi oppnå egenskapene til skaperen?

Svar: De som studerer kabbala oppnår dette i kontakten mellom dem.

Kommentar: Gruppearbeid er velkjent for menneskeheten, for eksempel i anonyme alkoholikere, anonyme narkomane osv..

Svar: I mange tilfeller er gruppearbeid en positiv faktor og et verktøy for å komme ut av vanskelige situasjoner. Men i gruppen til de som studerer kabbala, er intensjonen å skaffe seg den unike egenskapen, nemlig å bli lik den øvre kraft, i henhold til metoden for studiet til kabbalister.

Spørsmål: Er det nødvendig for en person å ha et ønske om å etterligne skaperen fra begynnelsen?

Svar: Ja, må man ha dette ønsket, spesielt mens man lever i denne verden, for å avdekke den øvre kraft, evighet, helhet, det neste nivå.

Spørsmål: Hva om dette ønsket ikke eksisterer i en person?

Svar: Dette ønsket eksisterer i alle, men det er uklart, lukket med et egoistisk ønske. En person avviser det, da han ikke ønsker å tenke på det. Hvorfor skulle han tenke på noe som kan være i fremtiden, som ikke er klart når, hvor og hvordan, mens han har behov her og nå? Det er slik han klarer å forvirre seg selv helt til slutten av livet, da det plutselig er over og han dør.

Den fantastiske muligheten til å gjøre noe med seg selv forsvinner. Like før døden føler et menneske en bitterhet for at han levde sitt liv på denne måten.

Derimot vil en som arbeider i en gruppe på ti personer, i henhold til den kabbalistiske metoden begynne å rense de egoistiske lagene, som i en arkeologisk utgravning. Forbindelsen mellom oss, som tidligere ble kalt gruppen eller verden, som var vår felles egoisme, endres til en altruistisk forbindelse og gjensidig kjærlighet. Denne nye egenskapen kalles skaperen. Deltakelse i en slik studiegruppe, er som å fly oppover og ledes til neste nivå av utvikling.

Folk som studerer slutter å føle seg som om de eksisterer i kroppene sine. De begynner å tro, se og oppdage det neste nivå av eksistens. Hele menneskeheten må oppnå denne utviklingen, da vi har eksistert på jordens overflate gjennom alle generasjoner, nettopp for dette formålet.

Fra KabTV’s “The Wisdom of Kabbalah and Science” 1/25/16

Kommentarer / Spørsmål