Inngjerdet fra denne verden

Når folk var nærmere naturen, følte de naturen på en slik måte som nesten ser mystisk ut for oss. Men reelle fenomener ble faktisk åpenbart til dem. Stammer i Amazonas føler feks skogen mye bedre enn vi gjør, de lukter dens dufter kilometer unna, de kan lese tegn og tyde spor og alle dens lyder.

De har tross alt ingenting annet. En mann bor i den, hans liv avhenger av det, og det er derfor han stadig utvikler sin forbindelse med miljøet. Ifølge fuglenes flyrute og vindens retning vet han mange ting. Han kobler sammen all den livløse, vegetative og animerte naturen, og oppfatter den som en.

Men vi er motsatte. Vi beskytter oss fra omgivelsene. Vi lukker dører og vinduer for å slippe å se den urbane støyen å høre bråket fra biler. Som et resultat blokkerer vi våre beholdere for oppfattelse. Vi isolerer oss selv fra livet og universet.

Spørsmål: Men folk forvirrer ofte mellomm nærhet til naturen og noe overnaturlig.

Svar: Alt dette er følelser og opplevelser som vi kan utvikle i oss selv. Det finnes mennesker som kan holde din hånd og fortelle deg hvem du er og hva dine planer er. Det er de som kan forutsi femtiden: de leser tanker. Dette er naturlige sanser som har blitt borte under utviklingen av sivilisasjonen, og de er ikke noen slags ”overnaturlige sanser.” Naturen installerte i mennesket mye skarpere sanser enn dagens følelser. Og det etterlater ingen tvil om det finnes ingen mirakler.
Fra den 4de delen fra den Daily Kabbalah Lesson 12/30/12, “Body and Soul”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Perception, Q&A | Add Comment →

 

Kommentarer / Spørsmål