Jeg ønsker å være lykkelig, men glemmer det hele tiden…

Spørsmål: Rhonda Byrne beskriver metodologien i den populære boken The Secret (Hemmeligheten): Universet er glede og lykksalighet og for å være akseptable i det, må vi være glade og fornøyde. Vi må be universet om å gi oss alt vi ønsker oss og oppføre oss «som om» vi allerede har fått det og er veldig glade for det.

Svar: Det er et godt og oppmuntrende råd. Kozma Prutkov pleide å si: «Hvis du ønsker å være glad – vær glad.» Forresten er det veldig sant.

Som barn forestiller vi for oss selv neste utviklingsnivå ved at vi leker det; hvis vi gjør det, blir vi trukket oppover til det. Spørsmålet er hvordan vi ser for oss vår neste fase? Er det et trinn med giverglede, kjærlighet og sammenkobling med resten av verden? Handler det om samarbeid med alle som er en del av èn udelbar integrert helhet? Eller er det en tilstand fyllt av generell energi, universal kjærlighet og gjensidig forståelse? Hvis vi visualiserer vårt neste trinn for å forene oss og gi til andre, er det å forestille oss den tilstanden veldig fordelaktig for oss.

Kommentar: Forfatteren bak Hemmeligheten og lignende bøker forklarer ikke dette. De vet ingenting om det. Så folk som prøver å leve etter råd fra boken, klager over at de hele tiden glemmer at de er glade og irriterer seg ofte over uvesentlige ting.

Svar: Det skjer fordi de ikke har noen metodologi og ikke deltar i gruppetrening.

Hvis de hadde hatt riktig gruppetrening, ville de helt naturlig ha beveget seg i riktig retning, ikke på grunn av den detaljerte veiledningen i boken – men på grunn av riktig trening. Å forestille oss selv som lykkelige gjennom giverglede og kjærlighet, ved å bygge et system av gjensidig forbindelse blant alle – er faktisk korreksjon av egoisme.

Selv om bokens forfattere ville laget grupper som jeg nettop beskrev, ville de ikke være istand til å sørge for relevant veiledning for dem – siden de aldri har erfart fornemmelsen av det øvre rommet, neste dimensjon, nivået som kalles «Menneske». De er simpelthen ikke istand til å veilede slike grupper; de vet ikke hvordan man arbeider med dem. Alt de kan er å sørge for å gi dem psykologisk praksis og ingenting mer.

Kommentar: De prøver å omtale absolutt, uselvisk kjærlighet uten å ane hva det er.

Svar: De kan kopiere oss så mye de vil. De hjelper oss faktisk ved gradvis å forberede folk og å lage ulike former for analyser som til sist vil lette folks forståelse for vår metodologi.

Jeg ønsker dem lykke til. Hvorfor ikke? På en måte «vekker» de mennesker til å lete etter en utgang fra sin animalistiske tilstand; i det minste fører det et sted hen. Jeg tror ikke at noe som skjer i verden er galt. Alt som eksisterer er et nødvendig skritt på veien til noe annet…

Fra KabTVs «Samtaler med Michael Laitman», 3/11/12

Kommentarer / Spørsmål