Kjent britisk forsker: «Den verden vi ser er ikke ekte»

I nyhetene (fra news.com.au): “Den menneskelige hjernen skaper sin egen versjon av virkeligheten, og verden som vi ser rundt oss er stort sett en fantasiverden, i henhold til en kjent britisk forsker [Bruce Hood, Ph.D.]….

Mesteparten av verden er ikke ekte. Vi er kun klar over en liten del av hva som skjer, fortalte professor Hood til The (London) Times. ‘Vi har inntrykk av at det finnes et utvidet panorama foran øynene våre, men alt vi ser er et område på størrelse med tommelfingeren vår på en armlengdes avstand. Resten er påfyll, siden hjernen skaper stabile omgivelser.’

“Han la til: ‘Selv om du kanskje tror at du er et individ og kaptein på ditt eget skip, er det mange prosesser som kontrolleres av de som befinner seg rundt deg og av dine omgivelser’….

“‘Det eneste jeg kan garantere deg er at publikum vil sitte igjen med spørsmålet om de noensinne kan stole på sin egen hjerne igjen,’ sa han.”

Min kommentar: Kabbala sier at vi lever i en fantasiverden som er skapt av våre egoistiske egenskaper. Om vi oppnår høyere egenskaper, det motsatte av egoisme, vil vi føle en sann, øvre, ekstern og evig virkelighet, og vi vil begynne å eksistere i de nyoppnådde egenskapene til evig tid også (se kategorien Oppfattelse for mer informasjon).

Kommentarer / Spørsmål