Mysteriets tiltrekningskraft

Spørsmål: Er kreativitet avhengig av riktig kontakt med omgivelsen?

Svar: Makt og kreativitet avhenger av hvor mye man er i stand til å gjenkjenne progressive utviklingsformer langs veien og å oppdage måter å heve seg opp mot dem.

Som et lite barn, ser man hele tiden etter nye former for å oppdage virkeligheten. Ikke denne kjedelige virkeligheten – men den skjulte mystiske virkeligheten.

I et barns øyne ser alt mystisk ut og det leter etter nye muligheter for å utforske virkeligheten mer og mer. For ham er verden inndelt i det som er synlig – og det som er skjult. Han ser èn ting – og en annen ting legger han ikke merke til, han hører noe – mens noe annet går inn det ene øret og rett ut av det andre. Noen ganger oppfatter han bare etpar ord av det som ble sagt, noen ganger er han fokusert på noe – og legger ikke merke til noen ting annet. Han forsøker hele tiden å finne det som er skjult.

Det er akkurat dette vi mangler. Vi sørger for at barna får leker, spill og alle nødvendige hjelpemidler og må selv ta vare på oss selv. Vårt hjelpemiddel er omgivelsen. Takket være den rykker vi framover. Omgivelsen må være forbildet på neste nivå, for meg. Jeg er ikke enig i det jeg ser, men jeg er innlemmet i gruppen og forplikter alle vennene til å ta nye, mer utviklede former. Det er dette arbeidet vårt består av.

Fra fjerde del av den daglige kabbalaleksjonen, 10/1/12, «The Freedom»

Kommentarer / Spørsmål