Når målet ikke er viktig

Spørsmål: Hva gjør vi hvis viktigheten av målet mangler. Det skjer hele tiden. Folk kommer til klassen og sover. Hva slags metoder kan gruppen bruke til å heve storheten av Skaperen og viktigheten av målet?

Svar: Det spiller inge rolle om noe faller i søvn. Det skjer noen ganger! Han kom til klasse med sin siste styrke og sovnet. Hva så? Hva kan du gjøre med det? Hvordan kan du vekke ham hvis han er “død”?

I dette øyeblikket er han ikke et menneske, men snarere en ”plante.” Du kan ikke inspirere ham på dette tidspunktet. Folk har behov for søvn, ernæring og andre naturlige nødvendigheter. Du kan ikke gjøre noe med dette annent å ta det med i betraktning. Du kan ikke kreve noe av dine venner med mindre de sover minst 5-6 timer og spiser et par ganger om dagen.

Spørsmål: Dette er klart. Selv om det ikke er klart for meg hvordan gruppen skal ta vare på å øke betydningen av målet.

Svar: Gruppen burde ta seg av dette problemet på regelmessig basis, men ikke ved å fremme kjedelige slagord som folk er lei av å høre. Vi trenger å se at folket ”føler det i beinmargen.”

Hvordan gjøre det? Bare prøv! Tenk på det hele tiden. Hvis du tenker på det, vil det gjøre en forskjell.

Dette er arbeidet vårt og vi kan ikke flykte fra det. Vi drives av egoisme. Her er vi motsatt Skaperen.

Når vi avanserer til neste nivå, vil vi håndtere helt forskjellige og svært alvorlige forhold av åndelig arbeid: hat, vansker og nedturer.

De kommer alle fra Skaperen. Vi må være enig med dem, med mindre noen ”borer et hull i båten”, som kan skade vårt åndelige arbeid. I dette tilfellet har vi rett til å ta denne personen ut av båten og utvise han fra gruppen.

Men hvis han sovner, bør du legge en pute under hodet hans som du ville gjort for din lille sønn.

Fra Novosibirsk Convention 12/8/12, Leksjon 4

 

 

Kommentarer / Spørsmål