Om kunst og kreativitet

artcreatSpørsmål: Vi ser mange korrupsjoner i menneskets natur men vi har ikke ett eneste eksempel på den korrigerte tilstanden. Hvordan kan vi tegne vår vei fra ufullstendighet til fullstendighet? Hvorfor ga ikke skaperen oss et eksempel?

Svar: Det er riktig at vi ikke har noe eksempel på perfeksjonen til målet. Men la oss si jeg studerer til å bli skulptør og tegner. I Rodins museum i Paris er det grupper av studenter som studerer skulpturering ihenhold til den kjente statuen The Thinker. Det er nok en god måte å studere på. De studerer de forskjellige elementene og får kjennskap til menneskekroppen for å kunne skulpturere den.

Men hva om jeg fortsetter å kopiere fra en klargjort modell etterat jeg uteksamineres? Vil jeg da kunne bli til en ekte og kreativ artist? Nei, Det beste jeg vil være i stand til å gjøre er en kopi av noen andres arbeide. Men jeg vil ikke kunne uttrykke meg selv på den måten, jeg vil bare lage et slags duplikat, og det er alt.

Det viser seg at hvis det befinner seg en ferdig modell foran meg vil jeg aldri kunne forstå hva det betyr å være skaperen, og vi ønsker å etterligne den aktuelle ideen til skaperen. På veien korrigerer jeg det Han har gjort, men det er bare midler og kunne teoretisk sett vært annerledes. Målet er å nå hans nivå og å bli der og å tilegne meg muligheten til å skape hele virkeligheten fra ingenting.

Spørsmål: Hva slags stimulans for dette kan vi finne i vår verden?

Svar: Først må du som Ham starte fra ingenting. På samme måte som en person her i vår verden som finner opp noe som ikke eksisterte før.

Spørsmål: Men hvordan kan jeg begynne fra ingenting?

Svar: Korrekt. Vi skjønner ikke dette. Men uten dette kan jeg ikke bli som Ham. Uten dette vil jeg forbli på nivået av tradisjonell vitenskap som kopierer og bruker hva den finner i naturen som medisiner, kjemikalier og forskjellige metaller. Alt dette er en kompleks og sofistikert kopi av hva vi finner i naturen. Jeg studerer forskjellige elementer og lærer hvordan jeg kan sette dem sammen suksessfult. Dette er ikke ekte kunst eller kreativitet, ved å gjøre dette følger jeg bare naturen.

Som et eksempel kalkulerer vi de funksjoner som kreves for vegger i en u-båt- Så finner vi den rette kombinasjonen av metaller for å bygge veggen, men vi trenger ikke å bygge det fra ingenting da vi allerede bygger med noe som befinner seg i naturen. I vår verden kan vi rett og slett ikke forstå hva det betyr å være skaperen. Selv de mest brilliante og geniale ideer kan ikke sammenligne seg med det.

Hvorfor trenger vi restriksjoner og det reflekterende lyset, totalt mørke og usikkerhet i forhold til det øvre nivå? Vi trenger det for å virkelig kunne skape noe som ikke eksisterte før.

Hva skaper vi? Vi skaper skaperen, utformer Ham og skaper Ham ut av tomhet.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 12/27/13, Writings of Baal HaSulam “Introduction to The Book of Zohar”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Inner Work | Add Comment →

 

Kommentarer / Spørsmål