Omring verden i èn omfavnelse

Spørsmål: Hva fikk vi på denne kongressen, hvilket nivå har den løftet oss opp til?

Svar: På denne kongressen forsøkte jeg å vise dere den direkte veien fra individet til gruppen og fra gruppen til skaperen som oppdages i den. Jeg foreslår at dere lytter til samtalen fra i morges (leksjon nr. 5 fra kongressen) etpar ganger til. Iløpet av denne halvtimen forsøkte jeg tydelig, kortfattet og følelsesmessig å formidle hvordan man forflytter sitt «selv» fra seg selv til gruppen og begynner å føle glede i gruppens glede, å forene seg med den og å gå inn i den. Man lar egoet bli igjen og forflytter «selvet» sitt inn i gruppen.

Når man forbinder seg med andre venner på den måten, oppdages skaperen mellom dem. Og da er alle sammen og hver og èn av dem glade, ikke på grunn av det som skjer i gruppen, men fordi de oppdager skaperen; de gleder seg over det, med lykkefølelsen over at han er denne karakteristikken av giverglede.

Det er hele realiseringen av skapelsesmålet: å glede skapningen, som er oss, akkurat gjennom denne tilstanden, denne erfaringen, denne intense lykkefølelsen av at du går ut fra deg selv, inn i gruppen, inn i skaperen. Det er opp til oss å forsterke denne overgangen. Jeg ville gjerne at vi alle bruker tiden som gjenstår til kongressen i St. Petersburg til å praktisere dette, hver og èn av oss og alle samlet.

Det er det viktigste spørsmålet – og prinsippielt det eneste. Alle enkeltstående variasjoner av den kabbalistiske metoden nedstammer fra dette. På kongressen i St. Petersburg vil vi allerede snakke om virkelig realisering.

Vi må opprettholde en konstant kontakt mellom grupper innenfor ett område og mellom de forskjellige områdene, slik at fra den individuelle forbindelsen en mer og mer innbyrdes kontakt vil avledes. Det er nødvendig å forbinde seg ifølge denne formen for metode. Spesielt er det viktig at man forbinder seg og ikke konkurrerer. Det er uheldig at det finnes venner som kunne ha kommet til kongressen, men bestemte seg for at den ikke var noe for dem og ble sittende hjemme. De har tapt mye. Skaperen gjorde dette med dem for sitt eget regnskap og vi kan bare synes synd på dem.

Det er nødvendig å gå videre og gjøre hva man kan for å gå ut fra seg selv og inn i gruppen. Kongressen i Krasnoyarsk hjelper oss mye med dette, mer enn på noen tidligere kongresser. Vi har dessuten utført et enormt og veldig nyttig arbeid ved å forårsake en intens følelse av misunnelse i hele den «kabbalistiske verdenen» vår; det er synd de ikke er med oss. Dette gleder meg stort.

De har virkelig noe å være lei seg for og jeg synes det er synd de ikke var her, selv om de deltok virtuelt i alle aktivitetene. Jeg ønsker på ingen måte å slokke følelsen av sorg hos dem.

Men på den andre siden, hvis vi forbinder oss med dem, vil følelsen av misunnelse mot oss koble seg sammen med oss og vi vil få dette bunnløse ønsket fra dem som vi tente hos dem. Og de vil få fra oss den oppfyllelsen som vi oppdaget og aspirerte etter her. Så vi løftes alle opp takket være denne gjensidige berikelsen. Derfor inviterer vi alle til å forbinde seg rundt hele verden, i èn stor omfavnelse.

Fra Kongressen i Krasnoyarsk, 16/6/13, Leksjon 6

Kommentarer / Spørsmål