Oppdag ny tomhet, åpne hjertet opp

Dr. Michael LaitmanSpørsmål:
Vi har fått en veldig kraftfull lærdom på denne kongressen; at vi må se mer på hverandre. Da oppdager du at du kan finne enorm glede i vennene, mens der hos deg er en stor tomhet.

Svar: Det er fantastisk! Du oppdager ny tomhet. Det finnes ingenting gammelt. Det er ikke slik det var før og jeg er her og gnager på meg selv som jeg gjorde for noen måneder siden, for etpar år siden, eller tyve år tilbake i tiden. Du har mer erfaring og du sier: «Det var det vi gjennomgikk for 15 år siden og det var det vi gjennomgikk for 20 år siden.»

Hvert nivå er ti Sefirot. De roterer i oss og du føler det som om ingenting skjer; alt forblir det samme. Selv når vi kommer til korreksjonens avslutning oppdager vi at alt er slik det var før. Det er bare holdningen vi har til alt som forandrer seg – og da ser vi en ny virkelighet. Vi stiger over liv og død, over lysets hastighet.

Tomheten som oppdages er en vidunderlig ting. Jeg skjønner ikke hvorfor du trenger å klage over det. Tenk på kreftene som kan avdekkes i meg når jeg begynner å føle meg mindre enn alle andre, når jeg kommer nærmere vennene! På hvor fort jeg løper mot dem bare for å ta del i og miste meg selv blant dem! Hva kan bli bedre enn en slik gave? Hvordan kan du ellers bli inspirert?

Spørsmål: Ingenting er bedre enn det, men problemet er at sløret som dekker hjertet ikke går bort…

Svar: Det du nå føler er voksende fjernhet fra andre og i den grad vennene er knyttet sammen, trofaste og nær hverandre, er ikke du det. Det betyr at sløret allerede er løftet, eller i det minste en liten del av det.

Det finnes et ordtak: «Etter syv hudlag.» Det er ikke bare et ordtak; det refererer til de syv lagene av de syv nedre Sefirot i et Partzuf (de syv Sefirot som er mottakere).

Lagene skrelles av, det ene etter det andre og takket være det avdekkes tomheten du begynner å føle inni deg sammenlignet med den generelle intensjonen, gleden, begjæret, lengselen som vennene dine har. Du føler det er liv der, at det finnes noe som koker og bobler, mens du føler kald, mørk tomhet inni deg. Det er dette som skjer når hjertet åpner seg. Hjertet ditt åpner seg gradvis og sløret faller av. Du må være glad for dette.

Fra Kongressen i St. Petersburg, 14/7/13, Leksjon 5

Kommentarer / Spørsmål