Paraplyen av samhold som kan redde oss

Spesialutgave: Hendelsene i Sør-Israel

Det finnes bare èn løsning: å innse at løsningen er inne i oss, å forene oss til ett folk, ved å heve verdien av samhold over alle ulikhetene.

Vi må ikke bli like, vi må bare bli en familie – der alle er forskjellige; der alle ser ulikt på livet, men overalt har vi noe som forener oss til èn helhet.

Det har ikke noe å si om vi er uenige om noe, så lenge vi respekterer hverandre og utvikler oss sammen ved å holde paraplyen av samhold høyt over hodene våre. Hele Israel har ansvar for hverandre. Det er det vi må aspirere mot. Alt vil bli korrigert, om vi tar denne medisinen. I dag er det simpelthen uunngåelig.

Vi kan undre oss på hvordan de eksterne farene forbindes med samhold, men vi er ikke en rasjonell nasjon i utgangspunktet. Hva kan vi gjøre, dette gjenspeiles i historien. Så er det ikke på tide at vi lærer av det vi har – og ikke av det vi ønsker å se? Vi har en formula og gjennom den kan vi antyde hvordan fremtiden blir. I dag er det tydelig at dette ikke handler om et stort prosjekt som krever penger og anstrengelser; vi må simpelthen overholde betingelsen av samhold.

Kommentarer / Spørsmål