Prøv litt lys

Lyset som endrer er lyset som blir brukt for å korrigere ønskene, Kelim (beholdere), og det fyller hele virkeligheten til skapningen. Det er akkurat det samme lyset, men du bruker det for å endre Kelimene.

Se for deg at jeg har foran meg et nydelig dekket bord som er fylt til randen av fantastiske matretter, men at jeg har ikke noe ønske om å spise. Jeg blir fortalt: ”Du må jo spise noe! Det er riktig at du er syk og ikke har mye appetitt, men prøv i det minste, litt etter litt!” Jeg spiser uten å ha et ønske om det, bare for å gi helsen min et puff. Som et resultat av dette blir jeg bedre, og begynner å spise det samme måltidet som jeg denne gangen nyter fullt ut.

Maten har ikke endret seg, men min holdning har derimot endret seg. Tidligere brukte jeg den for å bli bedre, og dette kalles ”lyset som endrer”, lyset Hassadim (barmhjertighet), ”anger fra frykt”, nivået Bina. Senere endret jeg meg og begynte å benytte disse ønskene for å ta imot for å kunne gi. Da endret dette lyset seg til lyset Hochma (visdom) for meg.

Hvem utførte endringene av lyset? Jeg gjorde det. Hvilket lys er dette? Alt er avhengig av hvordan jeg forholder meg til det: Det er Hassadim for å korrigere ønskene, og det er Hochma for deres tilfredsstillelse. Om jeg ønsker å endre min holdning til andre, må jeg utføre korreksjoner først, og det betyr at jeg bruker det samme lyset som ”Hafetz Hesed” (ingen ønsker om selvtilfredsstillelse). Lyset er giverkraften. Da kan jeg bruke det samme lyset, giverkraften, og nyte det faktum at jeg gir.

Giverkraften, skaperen og lyset fyller vår virkelighet. Vi lever innenfor det, og alt er avhengig av vår holdning. Vårt forhold til lyset bestemmer hvor vi er: enten i denne virkeligheten eller i den øvre virkeligheten, på ulike nivåer og i ulike tilstander.

Fra del to av Morgenleksjonen 25/01/2011, ”Introduction of The Book of Zohar”, artikkel ”Two Points”

Kommentarer / Spørsmål