Rask fremgang på en «pute av luft»

puteSpørsmål: Hvor er det mulig å finne krefter til å velsigne det onde som det gode?

Svar: Selvfølgelig har vi ikke slike krefter, alt vi har er et ønske om å motta for oss selv. Vi tenger støtte, støtte fra Toraen, og Lys. Det er nødvendig å prøve å være illuminert hele tiden. Dette vil holde deg, gi deg spirit, høyde og en solid base. Som om du flyter på en pute av luft.

Et menneske har ikke slike midler selv. Men til den grad han annullerer seg selv mot gruppen og verdsetter venners verdier og lovpriser skaperen, vil han få muligheten til å akseptere alle dårlige hendelser som har blitt sendt til han med vilje, som et middel for å fremme ham mot det gode. Han klandrer ikke lenger skaperen for å sende han onde og ulike problemer hele tiden. Tvert imot takker han skaperen for å ta vare på en person som han, ved å gi han flere og flere øvelser for å avansere, å vokse.

Ikke leve i magen til sine ønsker om å motta, men innenfor rimelighetens grenser, i ”kontrollsystemet” som aksepterer objektive avgjørelser. Dette er en stor prestasjon som bare er mulig gjennom støtte fra miljøet. Selv her i vår verden er alt ordnet på en identisk måte. Hvis et menneske ikke støtter miljøet, faller denne personen raskt til en halvill tilstand.
From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 11/26/13, Question and Answer with Dr. Laitman

 

Kommentarer / Spørsmål