Sjekk næringskilden

Dr. Michael LaitmanSpørsmål:
Når du går ut for å disseminere, får du en god følelse når folk reagerer positivt. Hvor kommer disse kreftene fra, er det fra egoet mitt eller fra skaperen?

Svar: Hvis du ikke etterspør styrke fra skaperen, så får du det naturligvis fra egoet. Det finnes kun to kilder for et menneskes motivasjon, følgelig er den egoistisk eller høyere, enten for å få eller for å gi.

Så hvordan sjekker du deg selv? Hvordan finner du ut om du virkelig arbeider for å gi?

Jeg føler forskjellige skuffelser, problemer, tomhet og vanskeligheter i ønsket mitt, men jeg krever bare èn ting fra skaperen, å heve den altruistiske motivasjonen min, uten vinning for meg selv. Jeg er glad når egoismen min har en dårlig følelse, at den er tom og utilfreds. Det er et godt tegn; hvis jeg nå klarer å fortsette å arbeide er det virkelig for å gi.

I henhold til kabbalistiske betegnelser, «begrenser» jeg ønsket mitt og setter en skjerm (Masach) og det tilbakevendende lyset (Ohr Hozer) over det. Generelt sagt forblir ønsket alltid tomt siden begrensning ikke annulleres. Jeg begynner da å arbeide over ønsket mitt, med hensikt å gi og forsikrer meg om å forholde meg til livet, til virkeligheten, til skaperen og til alle andre på rett måte.

Men hvis jeg ikke føler tomhet, skuffelser og vanskeligheter i egoet mitt slik at jeg kan kunne heve meg over dem for å gi og å ha omsorg for skaperen, da betyr det at jeg fremdeles befinner meg i det egoistiske ønsket. Jeg arbeider innenfor det og selv om jeg avanserer mot intensjonen om giverglede, så er jeg ennå gjennomsyret av egenkjærlighet. Selvfølgelig prøver jeg å gi, men alle forsøkene mine er næret av egoistiske motiver. Dette betyr at hvis jeg ikke får nytelse har jeg ingen inspirasjon, ingen krefter og ingenting som får meg til å fortsette på den spirituelle veien.

Fra den daglige kabbalaleksjonen, 8/8/13, Spørsmål og svar

 

 

Kommentarer / Spørsmål