Sjokkerende statistikk over Eurosonen i krise

I nyhetene (fra Euronews): «Kun få uker tilbake klappet EU-funksjonærer hverandre på skuldrene og erklærte at euro-krisen er forbi.

«Nå fastlår den Europeiske Kommisjonens egen prognose som ble kunngjort på fredag, at kontinentets økonomiske tragedie kommer til å fortsette…

«Deres siste studie forutsier en krymping av eurosonens økonomi på 0,3 prosent dette året.

«Dette er revidert fra novembers utsikt, som foreslo en vekst på 0,1 prosent.

«Hvis politikere og banksjefer tror at denne valutakrisen er blitt henvist til historiebøkene, prøv å fortelle det til arbeidsløse mennesker i de tungt gjeldsbelastede EU-landene.

«Hellas har en arbeidsløshet på 27 prosent, mens Spania ligger rett bak med 26,9 prosent.

«En økonom mener at EU må revurdere økonomipolitikken.

«Hans Martens, sjefsdirektør for European Policy Centre, understreker at Europa har valgt feil fremgangsmåte til forbedring.

«Dette er en katastofe, ikke bare for europeiske institusjoner, men også for medlemsstater, fordi det er en påminnelse om at de simpelthen ikke har gjort nok for å stimulere vekst og arbeid», sa han til Euronews.

Min kommentar: Det er nødvendig å komme psykologisk overens med verdens nye status (integrert, forent), den nye økonomien (kun fornuftig forbruk og lik fordeling) og nye sosiale forhold (likestillt rasjonelt forbruk). Det er dette vi har i vente, uansett hva vi ønsker oss. I det tilfellet, mine damer og herrer, vil dere ikke sjokkeres av statistikken hver gang.

 

Kommentarer / Spørsmål