Skallet beskytter frukten

thumbs_Laitman_177_13Det står skrevet at «skallet (Klipa) bevarer frukten». De «urene kreftene,» Klipa, omslutter Kli, frukten, fra alle kanter og beskytter den fra den eksterne verden.

Men det forvirrer, for i det universale bildet er vår verden omringet av øvre verdener, så hvem er det skallet beskytter oss mot, er det den øvre?

Det beskytter oss både mot det øvre lyset, som vi ikke er i stand til å ta imot, og på samme tid mot oss selv, så vi ikke går utenfor.

Men når noen i denne verden er i stand til å tilegne seg et ønske som får hull på skallet og man går gjennom det og inn i den øvre virkeligheten, så er man velkommen til å gjøre det! Skallet (Klipa) beskytter meg og gir meg motstand, som gjør at jeg får styrke nok til å motstå det, så jeg kan tåle det og leve i den øvre virkeligheten.

Men på samme tid beskytter det meg fra å få for mye innflytelse fra den øvre virkeligheten, for at jeg ikke skal føle den når jeg lever i den lavere virkeligheten, for ellers ville det skade meg.

Det som nærer den øvre, er gift for den nedre. For ham er dette lyset som gir, mens jeg umiddelbart hadde løpt min vei bare ved synet av det, for det ville ha virket så avskyelig i mine øyne. Jeg ville ikke være i stand til å utstå det; dette lyset ville sett ut som et forferdelig mørke for meg.

Husker du mørket og avvisningen du følte den første dagen du var på kongress? Hva var det? Bare bittelitt kontakt med lyset som gir. Litt lys ble avdekket for oss, men vi oppfattet det som noe frastøtende, mørkt og kaldt, og tenkte: «Nei, hva som helst, bare ikke dette!»

Men hvorfor?! Fordi han er giveren og jeg er mottakeren. Farao står rett overfor skaperen; alt dette lyset eksisterer også i Egypt, vi bare oppfatter det som Egyptens mørke.

(28786)

Fra tredje del av den daglige kabbalaleksjonen, 5/12/10

Kommentarer / Spørsmål