Speilbildet av mitt eget ego

Spørsmål:  Vennene i gruppen har forklart hvorfor jeg trenger egoet. Men hva er egoet jeg føler ute på gata godt for?

Svar:  Alt dette er bestanddeler av sjelen din! Malchut, sjelen, eller menneskeheten… kall det hva du vil; alle er faktisk deg. Så hvem er alle de andre? De er alle sammen deler av deg, alt handler om deg.

Det betyr at det finnes en flerlags konstruksjon av syv milliarder, der alle individuelle sjeler sammenkobles – og istedet for èn flate, er resultatet en sfære. Så du trenger absolutt alt og alle. Derfor er en kynisk og respektløs holdning overfor noen i denne verden, et seriøst hinder for din spirituelle utvikling.

Faktisk er du nødt til å nå en tilstand der du oppfatter alle mennesker i verden, de fullstendig negative og de absolutt positive, som noe nær deg, som uatskillelige deler av deg. De er faktisk ikke noen. Med hensyn til deg er de marionetter og de fungerer bare for å sørge for den riktige bakgrunnen, slik at du kan komme nærmere skaperen.

Spørsmål: Jeg kan ikke fordra egoet mitt. Det er en nedarvet del av meg, jeg har ikke noe valg. Men jeg kan unnslippe andres ego, eller jage dem bort.

Svar: Hvor kan du se andres ego? Dersom du fornemmer det inni egoet ditt, hva er det i virkeligheten du føler? Det er ditt eget ego. Det synes som om verden består av massevis av mennesker, men til og med nå prater du kun med deg selv.

Fra Kharkov Kongressen, «Uniting to Ascend», 17/8/12, Leksjon 2

 

Kommentarer / Spørsmål