Spioner er tanker og ønsker

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Den muntlig overførte Torah sier at Farao sender sine spioner til det israelske folket. Hva menes med «spioner»?

Svar: Spioner refererer til alle tanker og ønsker som vekkes hos oss i løpet av det spirituelle arbeidet som minner oss om det tidligere livet: daglige gleder, bekymringer til vår egen fordel, og deltakelsen i ulike aktiviteter i den fysiske verden. Plutselig blir den daglige rutinen ønskelig og synes søt, attraktiv, varm og trygg.

Spørsmål: Den sier at det israelske folket klarte å motstå presset fra spioner, drepte noen av dem og sendte de andre tilbake. Hva er den interne betydningen av døde spioner?

Svar: Vi bør drepe alle egoistiske intensjoner, ønsker og tanker som dukker opp inni oss, noe som betyr å kutte forbindelsen med dem og kaste dem ut av hodet, og da dør de. Jo mer du tenker på noe, jo mer du blir næret av energien fra dette objektet og jo mer holder det deg fast.

Hva mer er, du trenger ikke engang å hate det, siden du da også nærer det ved gleden du får av hat. For eksempel, når to mennesker hater hverandre, føler de indre oppstemthet, en følelse av kamp, ​​en følelse av liv. Men når du er avskåret fra hatet du har mot noen, slutter du å føle det, og dermed kan du blokkere det.

Derfor, når du nøyaktig fokuserer deg selv på målet, dreper du alle dine kroppslige lyster og tanker som hele tiden følger deg og prøve å lede deg fra den spirituelle veien.
[151694]
Fra KabTV`s  «Secrets av the Eternal Book» 23/4/14

Kommentarer / Spørsmål