Spirituell korreksjon og maaser

thumbs_laitman_570Spørsmål: I vår lille gruppe er det en respektfull holdning mot hverandre. Hvor mye bør vi opprettholde alle betingelsene som å betale maaser, studere ved education senteret osv..?

Svar: Å betale maaser gjelder ikke for grupper.

Hvis det er en solo student som lærer med oss, la oss si i Chukota eller Hawaii, det spiller ingen rolle hvor, prøver vi å skape en atmosfære for ham der han kan utvikle seg som et foster i livmoren. Vi prøver å skape en kuvøse med alle de tekniske metoder, med alle våre mulige måter og metoder.

Hvis han ønsker å komme nærmere oss, må han vurdere oss som sin gruppe. Vi organsierer fokusgruppen for ham, leverer sendinger av leksjoner og workshops, og oversetter dem til alle språk. I løpet av en vanlig leksjon jobber 50 personer med oss av hensyn til de som er spredt rundt over hele verden, inkludert deg.

Hvis en person ønsker å avansere må han ta del i livet til hele verdensgruppen, støtte dens eksistens og hjelpe den. Å betale maaser går til vedlikehold av bygningen som koster mye penger, også til å gi en minimums lønn til de som jobber heltid med formidling (vår lønn er mye lavere enn den gjennomsnittlige lønnen i landet).

Derfor må alle investere sin del i dette arbeidet. Vi anser en person å være en venn av gruppen hvis den personen deltar på alvor. Dette er en som deltar på leksjoner, betaler maaser og engasjere seg i formidling. Det gjør ingen forskjell om dette er en enkelt person, en liten eller en stor gruppe.

Maaser er noe veldig viktig og denne ideen er ikke bare økonomisk. I Toraen står det veldig enkelt: Betal 10% fordi du ikke kan korrigere denne delen. Det øvre lyser vil korrigere resten. Hvis du ikke gir 10% fordi det er veldig vanskelig å rive den fra seg, vil du kaste den bort på all slags tull som er tiltrukket av ditt ego. Dette viser til spirituell korreksjon og det er derfor det er så vanskelig å betale maaser.

 

 

Kommentarer / Spørsmål