Stupet ut i «Rødehavet»

Spørsmål: Hva er betydningen av at du må ta spranget ut i «Rødehavet» for å unnslippe «Farao»?

Svar: Det er en tilstand av fortvilelse, der Farao, egoet ditt, dytter deg bakfra. Han lar deg ikke gå, han vil sluke deg, spise deg rå – og du føler at denne tilstanden er verre enn døden.

Da Tvillingtårnene i New York brant, hoppet folk fra 50. etasje. Det var meningsløst, men folk klarte bare ikke å forbli i ilden. Selv et sekund utenfor flammene syntes som redning, så de hoppet.

Man har samme følelsen når man flykter fra Egypt. Du orker ikke å være i denne tilstanden ett sekund mer og er rede til å hoppe i havet, uansett hvor det måtte være. For deg er dette redningen. Når du når denne tilstanden, åpner havet seg.

Du overvinner delingspunktet, knusningspunktet – og det er ingen vei tilbake. Du har allerede bestemt deg – og ved å gjøre det, har du fullstendig drept, avskjært og kuttet forbindelsen med egoet ditt.

Spørsmål: Har egoet nå nådd denne tilstanden, der vi bare kan overvinne den sammen i en gruppe?

Svar: Ja, dette er et felles punkt i gruppen, som beskrives som Nachshon som hoppet ut i vannet først.

Det er punktet til «Moses» – som er gruppens sentrum – men som hver gang endrer rolle ifølge egenskapen som hver gang avdekkes i den.

Så punktet til Nachshon avdekkes i gruppen, når hele gruppen er overbevist om at samhold, nærhet og gjensidig støtte er det som er viktigst for den.

Samtidig bryr de seg ikke om at de befinner seg i mørke. Det som er viktig er å komme nærmere, selv om de kommer til å dø sammen. Det er viktigere enn å forbli alene i egoet og eksistere i det på en behagelig dyrisk måte. Dette handler om vår frie vilje.

Da deler havet seg. Det betyr ganske enkelt at du oppdager neste nivå, som er stupet ut i «Rødehavet».

Dette er slutten på perioden du levde kontrollert av egoet ditt. Fra nå av, vender du ikke tilbake til det.

Du vender aldri tilbake til et tidligere nivå. Når du tror du har det enda verre, er det bare fordi du har fått et nytt nivå som ennå ikke er korrigert.

Fra KabTVs «Foundations of the Integral Society», 1/4/12

 

 

Kommentarer / Spørsmål