Ta vare på lyset for enhver pris

Spørsmål: Hvordan kan vi forsterke vår entusiasme slik at den ikke tar slutt, slik at lyset ikke forsvinner?

Svar: Erfaring er opprinnelsen til all visdom. La meg fortelle deg noe ut i fra min egen erfaring: Du vil gå gjennom mange ulike tilstander, og ønske å bevare lyset for enhver pris.

Så begynner du å gruble: ”Hva er lyset? Er det når jeg har behagelige følelser, eller når jeg tenker på andre? Disse tilstandene kan tross alt være ulike, kan de ikke? Er det lys når jeg forstår alt, eller når jeg føler alt som mørke? Mørke registreres faktisk i forhold lyset som jeg befinner meg langt borte fra. Jeg føler en stor avstand mellom oss i mørket, men sannheten er at det er lyset som får meg til å føle at jeg ikke er som han”.

Mange inntrykk vil skylle over deg for til slutt å føre deg over i en ny tilstand. Du vil føle at det ikke har noen betydning hvilke tilstander du gjennomgår; lys eller mørke, ekstase eller frykt. Du kan være iskald og utslitt av livet, og så plutselig kjenner du et brått løft, som om du står på nippet til å fly uten vinger og det kommer en gjennomgående klarhet, alt blir som på en røntgenskjerm foran øynene dine, og så blir dette erstattet av en fallende depresjon der du til og med glemmer navnene på dine egne familiemedlemmer.

På denne måten vil du gradvis oppdage at du ikke bryr deg noe om hvilke tilstander du går gjennom. Det eneste som betyr noe er: ”Kan jeg bruke den nåværende tilstanden til å gi, stille meg ved siden av vektoren som leder meg ut av meg selv?”

Alt vil oppgradere seg til dette nivået. La oss håpe at vi ikke er langt unna.

Fra Leksjon 1, Kongress i Aravaørkenen, 30/12/10

Kommentarer / Spørsmål