Tilhørighet til den absolutte sannhet

absannehtSpørsmål: Hvordan kan vi føle skaperen? Er det en følelse av takknemlighet for at Han skapte oss, eller noe annet?

Svar: Hvis du ikke har noen spirituell beholder finnes det heller ingen følelse av skaperen, og det blir umulig å forklare dette.

Følelsen av skaperen er en følelse av å tilhøre den absolutte sannhet, hinsides all tvil og problemer, separert fra alle dine ubetydelige beregninger! Du oppdager den absolutte perfeksjon. Denne perfeksjonen er hinsides alle dine tidligere beregninger.

Spørsmål: Har det følger at denne følelsen er løsrevet fra min forbindelse med venner?

Svar: På en side er det frittstående, og på en annen side og på tross av alt og gjennom en kobling med venner, kan du føle en liten berøring av følelsen av skaperen. Som det sies, ”Exodus 33:23”: ”Og du vil se min rygg, men mitt ansikt skal ikke bli sett.” Du kan allerede gjette at dette er noe utover dine Kelim og utover dine egenskaper. Så spørsmålet er: ”Hvordan er det mulig å evaluere noe utenfor mine Kelim? Men dette er hvordan Ohr Makif (omkringliggende lys), Achoraim de Elyon blir avdekket.

Men i hovedsak er dette middel linjen. Uten denne momentante kontakten med skaperen, er alle dine oppnåelser ikke verdt noe som helst. Selv om vi skulle oppnå total fred og Edens hage på jord og alt ser fantastisk ut, er hele denne idyllen verdt NULL. For til slutt trenger vi å oppnå en form for tilknyttning til den øvre kraften som er utenfor oss.

Dette er som en elektrisk ledning som kreves kun for å avdekke elektrisitet. Elektrisiteten ”flyter” ikke gjennom ledningen, den blir snarere passert rundt ledningen som energien i et elektromagnetisk felt, som betyr at strømmen passerer langs utsiden av ledningen og ikke inni. Ledningen er slik at energien kan bli avdekket ved siden av den. Slik er det også med venner, de er det materialet vi kan avsløre skaperen gjennom.
Fra den 2 delen av den Daily Kabbalah Lesson 11/21/13, The Book of Zohar

 

 

Kommentarer / Spørsmål