Trenger vi ord hvis skaperen finnes i hjertet?

Spørsmål: Er bønnen vår aspirasjon mot skaperen hvert minutt? En bønn er ikke ord, er det?

Svar: Absolutt ikke! Hvorfor skulle vi trenger ord hvis skaperen eksisterer i hjertet mitt, former det og forlanger fra det en bevisst respons, en reaksjon på Ham?

Han eksisterer dypeste i mitt hjerte. Jeg føler hva han gjør inni meg og jeg må svare på det akkurat der i hjertet. Gruppen, menneskeheten, verden, familien min og alt annet eksisterer kun så at i dypet av mitt hjerte hvor Han sier noe til meg, vil jeg svare på det.

Dermed er det ikke behov for noen ord her. Men min riktige reaksjon til hva Han igangsetter inni meg betyr tilkobling og sammenslåing med Han.

Jeg former min reaksjon til skaperen gjennom gruppen, gjennom menneskeheten, ja gjennom alt som skjer med oss.

¨Det er derfor vi sier at denne verden er «skjult» (Olam). Den vil begynne å bli avslørt når mine egenskaper blir helt identiske med Hans, når jeg begynner å handle sammen med Han på det nivået hvor Han vekker meg. Som det sies «Jeg er for min elskede, og min elskede er for meg.»

 

Novosibirsk Convention 12/9/12, Leksjon 5

 

 

Kommentarer / Spørsmål