USA fordømt for å organisere den økonomiske krisen i Europa

Meninger: (Laurence Parisot, leder for den franske arbeidsgiverorganisasjonen MEDEF): “Den franske næringslivslederen og leder for den sterke MEDEF-organisasjonen, Laurence Parisot, sa i et intervju med avisen Le Figaro på søndag at nøkkelpersoner i den amerikanske finanseliten, og spesielt innenfor USAs medier, har spilt en hovedrolle når det gjelder å bevisst forsøke å destabilisere og forverre den europeiske gjelds- og finanskrisen i løpet av sommeren 2011. De har også fortsatt med dette ved å spre usanne rykter i de internasjonale markedene i et forsøk på å styrke sin egen situasjon, spesielt i forhold til deres samarbeid med Kina.

“Laurence Parisot forklarte videre hvordan situasjonen spesielt hadde forverret seg for Europa da Kina kategorisk begynte å fordømme og kritisere USA for deres urimelig høye gjeldsnivå. ‘Amerikanerne ønsket da sannsynligvis å legge skylden på Europa. Vi så en slags psykologisk krigsføring og et forsøk på å bringe Eurosonen ut av balanse. Markedene overreagerte, siden de i sin natur er veldig følsomme for rykter – selv for organiserte rykter’, sa hun i intervjuet.

“Lederen for MEDEF uttalte at Eurosonens vanskeligheter faktisk var ‘organiserte’ fra andre siden av Atlanterhavet, og ikke som en følge av en slags konspirasjonsteori. Hun viste til eksempler på hvordan den ledende amerikanske pressen med umiddelbar virkning gjenga og uttrykkelig spredde rykter om den økonomiske tilstanden til franske banker og det angivelige nært forestående sammenbruddet av Eurosonen, selv om disse ryktene ikke hadde noe reelt grunnlag og ikke kom fra troverdige kilder.

«Sitat: ‘Vi gikk fra angrep på Spania, og videre til Italia og Frankrike, og i forrige uke dukket det til og med opp rykter om at Tyskland sto i fare for degradering! Når amerikanske medier som i stor grad leses av investorer og økonomianalytikere baserer seg på falske og sensasjonelle overskrifter, er det på tide å at noen begynner å stille spørsmål ved dette’, sa hun.»

Min kommentar: USA gjør dette på en åpen måte, gjennom sin rett som den sterke part til å gjøre det som er til fordel for dem selv, uten å bry seg om å kle det inn som «gode manerer». Dette gjelder overalt. I dag vil ikke en slik holdning hos mennesker, og heller ikke hos noe som helst land, i forhold til andre mennesker og land ikke forbli uimotsagt når det gjelder det helhetlige systemet i naturen som avdekkes i disse dager.

Tidligere, fram til 1995, forårsaket ikke slik oppførsel fra mennesker eller land slike tydelige negative reaksjoner fra naturen. Amerikanerne, så vel som andre nasjoner, må ta hensyn til dette.

Kommentarer / Spørsmål