Valg av riktig omgivelse

Dr. Michael LaitmanHvordan kan vi hjelpe noen å velge riktig omgivelse?
Vi må beskrive det riktig for oss selv og hvordan vi kan bringe folk til oss, for fra dem skapes omgivelsen som vil påvirke oss og som vi vil smelte sammen med.

Og vi har et problem her. På den ene siden vil vi at omgivelsen skal være så bred og mangfoldig som mulig, både kvantitativt og kvalitativt. På den andre siden kan den være kvalitetsmessig stor, men på bekostning av kvantiteten; og på motsatt side kan den være kvantitetsmessig stor, men på bekostning av kvaliteten. Det er med hensyn til dette vi har slike spørsmål og bekymringer. «Bør gruppen være liten, men sammenhengende og sterk? Eller motsatt, bør den være bred og stor, der forskjellige bigrupper og strømninger kan dukke opp uten noen spesiell form for samhold?»

Hva gjør vi i slike tilfeller? Hvordan oppfører vi oss? Det finnes ingen oppskrift på dette. Vi må gjøre begge deler. Det er viktig å variere hele tiden. Ved å gjøre det vokser vi personlig.

Det er helt nødvendig å prøve å bringe nye venner. Vi lar dem selvfølgelig passere gjennom en form for «venterom», der må være en form for absorbering, et internasjonalt kabbalah akademi eller ulike kurser og leksjoner. Det kan være kveldsklasser, selv videregående klasser og så, hvis de samtykker, er det mulig gradvis å bringe dem inn i gruppen.

Fra Kongressen i St. Petersburg, dag to, 13/7/13, Leksjon 4

 

Kommentarer / Spørsmål