Ved hjertes kall

thumbs_Laitman_197_01Spørsmål: Alle tankene våre kommer fra skaperen. Hvordan kan vi være sikre på at vi virkelig engasjerer oss i spirituelt arbeide, og ikke i uoppnåelig fantasi?

Svar: I begynnelsen når en person blir født og vokser opp, har han ikke noe fritt valg. Han er født inn i en familie, han mottar en viss utdanning som former hans holdning til verden og livet. Dette innledende programmet  en person adopterer i løpet av de første 15 årene av sitt liv, bestemmer utviklingen av hans personlighet og han kan ikke bevege seg utover det.

Man kan spørre: “hvordan kan det ha seg? Vi velger jo ikke likevel.” Faktisk så velger vi ikke hvor vi blir født eller når, eller til hvilken familie- vi velger ingenting. Så hva kan vi gjøre med vår spirituelle utvikling? Du må være på det stedet hjertet fører deg til. Hvis du kommer til oss, må du strengt følge alt du blir fortalt.

Hvordan kan du være sikker på at du er på den spirituelle veien? Det kan du ikke før skaperen blir avdekket for oss, klinkende klart på en ikke mystisk måte, som vage indre sensasjoner (som dere enda ikke kan forstå) frem til da kan du ikke være sikker på noen måte. Det er derfor jeg ikke kan berolige eller støtte dere, men tvert imot, egge opp enda mere tvil i dere. Det står skrevet: “Kom og se hvor vidunderlig skaperen er.”

Fra World Zohar Week “Integral Education Convention,” Day Three, 2/4/2014, Leksjon 1

 

Kommentarer / Spørsmål