Veien til tro

Spørsmål: Når jeg ber om en beholder for å kunne gi, ser jeg alltid at jeg ennå ikke har tilegnet meg den. Hvor kommer tro inn i bildet her?

Svar: Å oppnå tro er veldig vanskelig. Det betyr tross alt å krysse over Machsom (grensen som skiller oss og spiritualitet). Tro er egenskapen til den givende kraften (Hafetz Hesed), egenskapen til Bina, lyset som gir, Hassadim (barmhjertighet). En fullkommen tro er lyset Hassadim med opplysningen av Hochma (visdom).

Vi snakker her om et opphøyd nivå. For å oppnå det må vi løfte oss over vår egoisme, komme ut av Egypt (Machsom), bryte båndene til Farao (egoismen i oss), og oppnå kraften (egenskapen) til lyset eller det å gi. Dette er begynnelsen på tro.

Deretter kommer perioden med ”førti års tørke”, når vi oppnår tro, den givende egenskapen, og bygger den over vår egoisme. Når vi har fullført denne metoden, får jeg en tro som stiger høyt over alle mine ønsker, over hele Egypt. Nå kan jeg tre inn i den fullkomne troen, ta imot lyset Hochma inni lyset Hassadim, hans følelser, åpenbaringen.

Dette er inngangen til landet Israel. Egoismen (Farao), korrigert av lyset på nivået til den givende egenskapen (Hafetz Hesed), jobber nå med å ta imot fra skaperen for å kunne gi. Ønsket ditt streber nå med andre ord rett mot skaperen (”Israel” er Yashar [rett] – Kel [skaperen]),

Fra første del av Morgenleksjonen 2/1/11, ”Above Reason in Divine Service”

Kommentarer / Spørsmål