Verdensanskuelse gjennom prismet av spirituelle handlinger

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Du ga oss en gang i oppgave å oversette eventyret «Lille Rødhette» i spirituell språkform…

Svar: Det finnes ingenting annet enn spirituelle krefter i universet. Du kan oversette hvilken som helst fortelling i en språkform av spirituelle handlinger.

La oss si at (beste)moren i lille rødhette betegner Bina. Ulven representerer egoet (Klipa) som vil utnytte bestemoren. Samtidig hjelper ulven lille rødhette å finne veien til bestemoren.

Spørsmålene til den lille jenta: «Hvorfor har ulven så store øyne, ører og munn?» viser en gradvis, skritt-for skritt erkjennelse av ondskapen i oss, som det er umulig å oppklare på forhånd.

Jegeren symboliserer det omsluttende lyset som spretter opp magen til ulven og frigjør bestemoren, uskadet og trygg.

Du kan ta hvilken som helst fortelling og konvertere den i en språkform av spirituelle handlinger, fordi alle simpelthen er eksterne uttrykk for interne prosesser. Alle fantasier som dukker opp i hodene våre, uansett hvor fantastiske eller umulige de er, har en spirituell rot som forklarer fenomenet.

Øvelsen om «Lille Rødhette» er basert på å se på handlinger som eksisterer i denne verden og prøve å finne de spirituelle røttene deres som kontrollerer de fysiske. Jeg vil at dere alle skal gjenkjenne de spirituelle kreftene som styrer alt som finnes.

Spørsmål: På den andre siden, gjentar du alltid at alt som skjer med oss nå bare kan forklares når vi har tilegnet oss de spirituelle røttene.

Svar: Når vi forholder oss til verden slik jeg tidligere forklarte, oppnår vi de spirituelle røttene når vi prøver å se de spirituelle kreftene bak alt som skjer med oss.

Men det er ikke så viktig. Det som virkelig betyr noe er å begynne å kombinere lengselen etter å avdekke de spirituelle kreftene med innsatsen vår for å knytte oss sammen med hverandre. Når vi begynner å føle at vi kommer nærmere vennene, at vi fyller hverandre opp, at der er kobling i intensjonene og tankene våre og at vi holder hverandre gjensidig oppe, begynner vi å ha kontroll over følelsene og relasjonene våre. Tilsvarende, vil vi anse handlinger som forekommer i denne verden på vårt nivå som mekaniske.

Dette er faktisk det vi kaller avdekkelse av skaperen, når vi styrer ham, som det sies: «Mine sønner har beseiret meg.»

Spørsmål: Tror du vi blir istand til å trenge dypere inn i ting hvis vi begynner å se på verden som et sted som styres av spirituelle krefter?

Svar: En gang gikk jeg tur med læreren min, Rabash, og vi var på vei hjem igjen. Utenfor huset hans stod en søppelcontainer som hadde lokk som kunne åpnes ved å presse en fotpedal. En hest nærmet seg containeren, tråkket på pedalen, containeren åpnet og hesten begynte å spise mat som var kastet.

Jeg kvapp da jeg så det, men læreren min sa: «Ser du det? Det er en engel.» Rabash gjenkjente automatisk de spirituelle kreftene som styrer proteinet, levende kropper.

(136561)

Fra Kab TV`s «Secrets of The Eternal Book», 15/1/14

 

 

 

Kommentarer / Spørsmål