Vi er allerede i kontakt med skaperen

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Jeg vet ikke hvordan jeg skal holde ut i tre timer med leksjoner fordi jeg føler meg sliten, tung, og mangler energi; kroppen min føles som om den er full av bly. Finnes det en slags rask løsning for å overvinne følelsen av tunghet i hjertet?

Svar: Det er kjent at hele grunnen til at man føler tunghet i arbeidet er at man ikke føler skaperen. Så det er rett og slett nødvendig for meg å være bevisst hele tiden og prøve å huske at skaperen skildrer alle følelsene i min virkelighet: alt jeg ser, hører og oppfatter gjennom mine fem sanser, inkludert oppfatningen jeg har av meg selv og verden rundt meg. Jeg får alt fra ham.

Det er skaperen som gir meg denne følelsen av tunghet, for alt det jeg føler kommer fra ham. Hvis jeg ikke glemmer det, vil jeg være på utkikk etter hvordan jeg kan takle denne tilstanden jeg får fra ham. Det viktigste er ikke å glemme at i hvert eneste øyeblikk, gjennom følelsen av meg selv og omverdenen, har jeg kontakt med ham.

Jeg har kontakt med skaperen nå! Og da må jeg hele tiden tenke: «Hvordan er det han gir til meg og hvordan gir jeg til ham? Hvordan oppnår jeg likeverdighet med ham, hvordan avdekker jeg ham, og fjerner meg fra denne følelsen av noe skjult som ikke tydelig lar meg  føle at vi er koblet sammen og sammensluttet til hverandre? »

Selv før mine egenskaper begynner å komme likhet i form med skaperen, ved å føle denne verden (Olam), som symboliserer skjul (Alama), eller fortielse; betyr det at når jeg føler kroppen min og miljøet, så er jeg stadig i forbindelse med skaperen. Vi må prøve å være i en sådan følelse som penetrerer huden, går gjennom kroppen, følelser og intellekt, tanker, og alt som er. Alt det jeg føler kommer til meg fra skaperen, også tanker og ønsker jeg har som er i endring.

Slik er det fordi jeg aldri mister kontakt med skaperen. Deretter vil jeg være i stand til å se etter hvordan det er mulig å være koblet enda sterkere med ham, og hvordan man oppretter gjensidig tilkobling, kjærlighet og gjensidig giverkraft.
[149074]
Fra Forberedelse til daglige kabbalaleksjonen 12/7/14

Kommentarer / Spørsmål