Å Overvinne istedenfor å kjempe mot Vindmøller

Spørsmål: Hva er forkjellen på en virkelig overvinnelse eller det å kjempe mot vårt ego?

Svar: Det er umulig å kjempe mot vårt ego. Er det mulig å kjempe mot vår natur? Du simpelthen velger et annet ønske, et bedre, der egoet skjuler seg. Det synes for deg som om du har overkommet egoet, at du kjemper mot egoet med all din makt.

La oss si jeg vil slutte å røyke og overkommer suget etter sigaretter. Men på bekostning av hva gjør jeg det? Det betyr at jeg ser en større gevinst i det; det kan ikke være på noen annen måte. Så til slutt blir alt avgjort av en større gevinst: det er det samme egoet.

Sann overvinnelse gjøres gjennom « tro over fornuft» når jeg overgir meg til gruppen og gjennom den oppnår lyset som endrer, som bearbeider meg og gir meg giverglede, tar meg ut av mitt ego og hever meg over det egoistiske regnskapet.

 

Fra første delen av Daily Kabbalah Leksjon 9/6/12, Writings of Rabash

 

 

Kommentarer / Spørsmål