Alle er for samhold, men hvordan kan det utføres?

Synspunkt: (Jose Luis Rodriguez Zapatero, Spanias statsminister, under Det internasjonale økonomiske forum 2011): «Dersom et land på et eller annet tidspunkt støter på utfordringer, får det hjelp fra de andre landene. Det er en felles oppgave; det er som om man bodde i samme land. Slik fører det ikke til et universelt system som styres av konkurranse mellom landene…

«Å være samholdende og støttende. Og fortiden lærer oss at vi absolutt må forandre fremtiden sammen…

«Historien lærer oss at så lenge vi står sammen, kan vi finne bedre løsninger på problemene, opprettholde et passe utviklingsnivå og sikre større sikkerhet for de fremtidige generasjonene. Slik er Europas nåværende tilstand.»

Synspunkt: (Tarja Halonen, Finlands president, under Det internasjonale økonomiske forum 2011): «Alle land må gjøre sine egne kalkulasjoner, men sammen er europeerne sterke og det er veldig viktig. Derfor sa jeg at jeg er veldig, veldig sikker på – og overbevist om – at vi kommer til å ha klarsyn og ressurser til å utføre det. Vi vet at Europas stater i framtiden kommer til å trenge hverandre. Bare sammen kan vi utgjøre en global aktør.»

Synspunkt: (Reuters, George Soros, milliardærinvestor):«Muligheten for å løse Europas alvorlige gjeldsproblemer på en positiv måte reduseres fra dag til dag, mens styresmaktene fokuserer på å «kjøpe seg mer tid» i stedet for å løse problemet,» sa milliardærinvestor George Soros tirsdag.

«Det er et alvorlig problem i Europa med den enorme gjelden i enkelte land; Hellas, Portugal, og Irland,» sa Soros under en økonomisk konferanse.

«Styresmaktene sørger ikke for løsninger, de bare kjøper tid.»

Min kommentar: Selvfølgelig fremkaller utviklingen av egoismen i oss en generell systemkrise: uoverstemmelsen mellom våre egoistiske forhold og det helhetlige systemet i naturen som vi ufrivillig «kjører inni». Men for å kjøre inn i det med en vogn, i stedet for med en likbil, må vi forandre oss fra egoister til altruister, fra individualister til brødre. Vi håper at folk kommer til å forstå: Vi må stå sammen. Og bare egoismen forhindrer oss i å gjøre det.

Det vil si at løsningen på krisen ikke ligger på det økonomiske nivået, men i undervisning og korrigeringen av den menneskelige natur. Men selv om de mistenker det for å være slik, kommer de ikke til å komme opp med en løsning for å korrigere egoismen i hvert menneske slik at vi kan koble oss sammen til et eneste system. Det oppnås gjennom kabbala. Derfor venter læren på å bli tatt i bruk.

Kommentarer / Spørsmål