Denne virkeligheten vil forsvinne opp i røyk

Spørsmål: Hva blir korrigert når man knytter seg til sin neste siden jeg i dette øyeblikket elsker han, mens jeg bokstavlig talt allerede hater han et sekund senere?

Svar: Innenfor tilknytningen med sin neste, vil denne virkeligheten – virkeligheten med atskillelse og forståelsen av denne – bli ødelagt. Jeg, som er en egoist, og denne virkeligheten som skiller oss, vil forsvinne fra min bevissthet og mine følelser når jeg oppnår den riktige samhørigheten med min neste.

Denne virkeligheten er tross alt din følelse når du kun føler deg selv. Om du heller begynte å føle din neste mer, ville denne virkeligheten gradvis forsvinne. I stedet vil du begynne å føle den øvre virkeligheten.

Fra leksjonen i Moskva 14/01/11, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål