Et sunt kosthold for fosteret

Spørsmål: Hva betyr det at «fosteret spiser det moren spiser?»

Svar: Fosteret er enig i hva den blir gitt og aksepterer alt som kun det beste, selv om det er helt avskyelig for hans ego. Han opphever sitt ego, og selv om han føler innflytelsen han mottar, mottar han det passivt, uten å sjekke ting ut, det vil si «ovennevnte grunn», og setter pris på alt han har blitt gitt som det mest fordelaktige og sunne for hans utvikling.

Alle vet at den mest næringsrike maten er alltid den minst velsmakende. Det finnes velsmakende mat og næringsrik mat, dette er to forskjellige ting. Men siden det er sunt for å nå målet, og målet er svært viktig for en person, aksepterer han den maten som er avskyelig for hans ego ved å legge stor vekt på denne næringen.

Dette er hva som skjer på nivået av Ibur (befruktning) og Yenika (suger). I staten av storhet skjer det motsatte: En person begynner å føle stor glede i det å gi. Deretter har han å jobbe imot dette så han ikke vil motta noen gleder for seg selv. Dette kalles å motta for å kunne gi, når han ser at skaperen virkelig er god og velvillig. Han begrenser ikke lenger seg selv, eller annullere seg selv i staten Ibur eller meget underlegen.

Men hvis fosteret kritiserer maten den øvre gir han og ikke aksepterer det som bra, vil en «abort» oppstå, et fall fra graden av Ibur.

Fra den 1st delen av den Daily Kabbalah Lesson 5/2/13, Writings of Rabash

 

Kommentarer / Spørsmål