Fosteret i neste fase

Spørsmål: Hvorfor avanserer vi spirituelt med en følelse av belastning, på tross av arbeidet i gruppen og realiseringen av metoden?

Svar: Hvordan kan du avansere om der ikke er noe som tynger, om der ikke er ego, om du ikke føler at du trenger å reparere noe? Hva skal hjelpe deg å stige? Hvor er byrden din, som du skal bruke for å forme deg lik skaperen?

Hele egoet som vi fikk ved fødselen og som etterpå har vokst på hvert trinn, er akkurat det materiet vi bruker for å gi sjelen likevekt. Sjelen, er det samme egoet som har fått formen stabilisert for å ligne skaperen. Hvis jeg, isteden for å sluke alt selv, forsøker å bruke meg selv til å videreføre det øvre lyset til alle andre, da blir dette egoet til spirituelt materie, til «Masach og tilbakevendende lys«. I det tilfellet blir «sjelen» dannet av det. Vi lærer om dette i «Preface to the Wisdom of Kabbalah» og i «Talmud Eser Hasefirot».

Skaperen skapte ønsket. For at vi skal kunne bearbeide det riktig, daler ønsket ned i egoistisk intensjon. Ved å forvandle intensjonen, med hjelp av lyset, til motsatt intensjon – til «for givergledens skyld» – bruker vi dette ønsket for å gi. Det må konstant utvikles hos oss, så vi hele tiden stiger og ligner mer og mer på skaperen. Uten gjentatte tilbakefall til egoet og korrigeringen som etterfølger disse tilbakefallene, kan vi ikke stige.

På samme måte som vi går på to bein og vekselvis tar skritt med venstre og høyre fot, slik er det også i arbeidet vårt – det finnes alltid en handling og en mothandling – det kan ikke foregå på noen annen måte. For skaperen er èn energi og den andre energien kan kun være motsatt ham. Hvordan kan vi gjøre den lik skaperen, med andre ord å føre skapningen til en tilstand der den blir på samme nivå, får samme status, som skaperen? Derfor ble skapningen skapt med materie som via den motsatte formen den har til skaperen anskaffer seg hans form, hans refleksjon. Menneskets nedtur er som oppturen, det er allerede «fosteret» i neste fase.

Fra den virtuelle leksjonen, 21/4/12

 

 

Kommentarer / Spørsmål