Grunnlaget for riktig utvikling

Om vi i stedet for å fokusere på hvert barn som enkeltindivider (hvem han er og hva han gjør) endrer viktigheten til spesielt å gjelde barns tilknytning til hverandre og til de voksne, og om vi i utdanningsprosessen legger til rette for menneskets kontakt med sine omgivelser, så vil han også utvikle seg riktig internt.

Alle våre indre egenskaper, tilbøyeligheter og gener er ikke tema for korreksjon. De blir gitt oss kun for at vi skal være i kontakt med andre mennesker.

Hele dette systemet ble skapt totalt motsatt av vår nåværende tilstand. Vi var sammensmeltet til ett felles ønske på et så høyt nivå at ingen av oss var synlige eller ble gitt oppmerksomhet i det hele tatt. Kun etter at systemet ble knust ble vi inndelt i ”meg”, ”deg” og ”han”.

Våre personligheter ber ikke om å bli korrigerte. De vil forsvinne når vi skaper riktige bånd, og samles som én felles kropp.

Det er kun disse båndene, eller mangelen på disse, som definerer hvordan samfunnet ser på en person, og hvor korrekt han jobber og utvikler seg selv i det.

Fra del fire av Morgenleksjonen 10/12/10, ”The Freedom”

Kommentarer / Spørsmål