Hva er lykke?

Spørsmål: Vi er født til å være glade, vi streber etter nettopp dette. Men det systemet vi befinner oss i er egoistisk. Den «Amerikanske drømmen» var overdreven i vårt samfunn. I hovedsak er den uoppnåelig da vi må tjene penger for å nå dette. For å tjene penger må vi jobbe, og ved roten er arbeid slaveri. Med andre ord ble vi omgjort til slaver for å bli «lykkelige». Men likevel er vi er ikke fornøyde.

Kan menneskeheten fjerne denne oppbygningen og være lykkelig uten? Hvordan beskriver du tilstanden lykke?

Svar: Jeg tror at lykke er kun mulig hvis vi er i balanse. Når mennesker vil bygge riktig gjensidig fusjon mellom hverandre, når de føler at de er i et riktig sosialt miljø, vil alle problemene forsvinne. Etter at vårt samfunn etablerer og fremmer homeostase, vil folk  føle det som om de flyter, å være i en tilstand av indre og ytre fred. Denne tilstanden vil sette i gang en tilstand av lykke i dem.

Med andre ord vil ikke en tilstand av lykke dukke opp fordi vi realiserer oss selv egoistisk, uten å tenke på hva som kommer etter, da det i tillegg til hver enkelt av oss, finnes mange egoister som ønsker å være lykkelige på andres bekostning.

Følelsen av lykke kommer som et resultat av samhold. Det stammer fra en følelse av likevekt, som kan sammenlignes med en sunn organisme som som er i livet når dens organer fungerer i balanse. Av samme symbolikk må samfunnet følge eksempler fra naturen og aspirere for å nå den samme tilstanden. Så vil vi innse hva målet med livet vårt er. Den følelsen vi har mens vi befinner oss i denne tilstanden er lykke!

Fra TV Programet “Medicine of the Future,” 4/7/2013

 

Kommentarer / Spørsmål