Hvordan det å klemme noen man er glad i forbedrer helsen

I nyhetene (fra Daily Mail):«Å gi en klem til noen du er glad i er ikke bare en fantastisk måte å knytte bånd – det har i tillegg forskjellige fysiske fordeler.

«Forskere har oppdaget at hormonet oxytocin slippes ut i blodbanen når du holder en venn inntil deg. Det senker blodtrykket, reduserer stress og angst og kan til og med styrke hukommelsen din.

«Men du må være selektiv i hvem du klemmer. Å høflig omfavne noen du ikke kjenner kan ha motsatt effekt, ifølge forskning fra universitetet i Wien.

«Oxytocin, et hormon som produseres i hypofysen, er særlig kjent for å forsterke bånd, sosial atferd og nærhet mellom foreldre, barn og par.

«Økt oxytocinnivå er for eksempel funnet hos partnere i funksjonelle forhold. Hos kvinner produseres det dessuten under fødselen og ved amming, for å forsterke morens bånd med barnet.

«Klemming kan også formyke personligheten din. Forskerne sier at de som klemmer dem de er glad i ofte, over tid, blir mer empatiske.

«Neurofysiolog Jurgen Sandkuhler sa, «Den positive effekten kommer imidlertid bare dersom menneskene stoler på hverandre, dersom de assosierte følelsene forekommer gjensidig og dersom korresponderende signaler sendes ut.

«Hvis folk ikke kjenner hverandre, eller hvis klemmen ikke er ønsket av begge parter, går effekten tapt.»

Min kommentar: Dette er bare begynnelsen av kunnskapen om behovet for å skape et vennlig miljø for alle mennesker og særlig for barn hjemme og på skolen! Det er en av de første betingelsene for metoden med integrert undervisning.

 

 

Kommentarer / Spørsmål