Vent, eller gå videre?

Spørsmål: Hvordan bør vi forhold oss til de forvirrende og uklare statene som oppstår etter kongressen? Kan vi gjøre noe, eller skal vi vente til de går over av seg selv?

Svar: Under ingen omstendigheter bør du vente! I spiritualitet bør du aldri vente på noe, kun gå fremover!

Tro meg, jeg lyver ikke til deg. Når jeg, akkurat som alle andre mot slutten av korrigeringen, føler en slags tåke, uskarphet, mangle på lyst, og plutselig forverres til tøffe tilstander, mister jeg aldri hodet. Vi må helt klart realisere at dette kommer fra skaperen, at jeg ble gitt det neste spirituelle plan, som åpenbares med sin tykkelse, som det sies ”Og kvelden og morningen var en dag”, derfor er alt oppfyllt og så er jeg glad for det.

Faktisk er jeg glad når jeg går igjennom slike tilstander, fordi det tar ikke lang tid for meg. Før kunne det vare opp til to månder, mens i dag tar det bare et par minutter, men dette er veldig glade minutter. Jeg føler hva jeg vil oppnå med hva jeg akkurat har investert, hva mitt ekstra ego vil bringe meg i oppnåelse. Jeg løper umiddelbart til datamaskinen og begynner å jobbe med noe materiale. Jeg ser ingenting i det hele tatt på skjermen! Men jeg jobber mekanisk, korrigerer tekster i Zohar eller artikler av Baal HaSulam og Rabash, legger til komma og punktum her og der.

Jeg sitter noen ganger som en idiot og etter flere minutter går det over. Nå tar det et par minutter, mens det før kunne ta en uke eller enda lenger. Gradvis tar det kortere tid, men for at det skal skje, bør vi jobbe med disse statene. De blir kortere i den grad at du begynner å forstå at det ikke er noen utforkjøring, og at dette er det neste nivå.

 
Fra den Virtual Lesson 1/20/13

Kommentarer / Spørsmål