Kun lengsel etter kjærlighet

Spørsmål: På seminarene snakker vi mye om kjærlighet. Men du gir oss ofte eksempel på hvor mye store kabbalister hatet hverandre. Det skremmer meg. Må vi alle gå gjennom dette?

Svar: For å være istand til å føle hat må du elske høyt, du må lenges etter kjærlighet.Vi snakker mye om dette i leksjonene. Alt som skjer med oss, selv det aller værste, er til vårt beste. Alt blir gitt oss for at vi skal kunne heve oss over alt som skjer.

Hvis vi vil avansere, må vi avansere mot kjærligheten.

La oss si jeg prøver å nærme meg noen med kjærlighet og som resultat føler jeg innbyrdes hat fra denne personen mot meg. Men mens min kjærlighet er formell, synes hans hat å være ekte.

Jeg begynner å be det øvre lyset om å skape ekte kjærlighet hos meg, over dette hatet. Det sies: «Kjærlighet dekker over alle ugjerninger», alt hat.

Det enorme indre hatet kalles «Sinai-berget» (sina – hat på hebraisk). Og kjærligheten jeg oppnår er allerede ekte kjærlighet. På den måten avanserer vi.

Spørsmål: Hvordan er det mulig å oppnå ekte kjærlighet umiddelbart, ved å omgå hatet?

Svar: Lengselen min er kun etter kjærlighet og uansett hva som skjer på veien dit, er uviktig. Hatet dukker bare opp for at du skal kunne heve deg over det og elske andre enda mer. Men på grunn av det vil kjærligheten din fortsette å vokse, takket være hatet som konstant vokser under den. Det kan ikke skje på noen annen måte, fordi den øvre virkeligheten ble skapt av to motsetninger og motsatte egenskaper som forbinder til èn fullstendig enhet.

Fra den europeiske kongressen i Tyskland, 23/3/13, Leksjon 5

Kommentarer / Spørsmål