Oppdag kjærlighetens kraft

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Hvordan matcher innsatsen vår i den spirituelle utviklingen planen for skaperverket?

Svar: Uten å be om vår tillatelse, hjelper denne planen oss fremover med naturkreftene, akkurat som nivåene til de uorganiske, vegetative, og levende.

Men på den annen side, vi fikk Torahlæren om kabbala og vi forstår denne prosessen og vet hvilke faser og hvilke tilstander venter oss. Hver av dem er essensen av åpenbaringen av det onde i menneskets natur. Til sist blir det avdekket, men spørsmålet er hvordan?

Dersom det avdekkes uten at jeg har forberedt meg, blir jeg verre enn andre, og det samme gjelder for alle de andre.

Men hvis jeg bruker kabbala, lytter og tar imot hjelp fra lærere,  de vise, og de store kabbalistene som fortsetter å undervise oss, oppdager jeg ondskap på en annen måte.

Jeg vet at det onde nå vil komme, og sammen med de andre,  forbereder og konsentrerer jeg meg om det på forhånd, så hatet ikke bryter ut og settes fri. Det syder, men vi har kontroll, og vi vet hvorfor og til hvilket formål dette skjer. Vi jobber med oss selv for å begrense det.

Da foregår den uunngåelige åpenbaringen av det onde på en annen måte, og i motsetning til det, oppdager vi kjærlighetens kraft. Det står skrevet at «kjærligheten dekker over alle synder.» Så vi korrigerer alt det onde i oss på en god og positiv måte.

Dette er mulig hvis vi forstår hva som skjer og når hver side holder seg fra å falle i hat. Men for å gjøre det, må vi forene folket, styrke den gode samhørigheten mellom mennesker, lytte til de vise, og være godt organisert.
[150477]
Fra KabTV`s  «A New Life» 12/25/14

Kommentarer / Spørsmål