Poenget bak manifestajon av fri vilje

Spørsmål: Hvorfor skal tilstandene enhet, kjærlighet og samarbeid være spesielt viktige for oss?

Svar: De er uunnværlige for oss fordi vi må ”reklamere” dem til hverandre ved å spille et spill som tillater oss å forbedre disse tilstandene før lidelser treffer oss bakfra. Vi ser ikke dette bildet foreløpig, men vi kan få gruppen til å påvirke hver av oss på en måte så vi alle ønsker det. Med hjelp av sjalusi, misunnelse og stolthet kan man bli tvunget til å avansere før lidelse treffer en bakfra. Vi ønsker virkelig å bli stimulert på denne måten.

Det er ille når lidelse dytter oss ”bakfra”, vi foretrekker bevisst avansement. Vi må bygge en gruppe der hvert medlem uttrykker og deler en oppfatning om at samhold og samtrafikk er fantastisk, så vi er de som tilnærmer oss skaperen ved å avansere mot ham bevisst.

Spørsmål: Så hvor er den “frie viljen” her? Selv om vi løper ifra slagene som treffer oss bakfra, selv om vi bevisst går videre og forfølger vår forbindelse med skaperen, handler vi fortsatt ut fra vår animalske, egoistiske natur. Hvordan kan vi koble oss fra den og handle annerledes (ikke egoistisk) og klare å stige til skaperens nivå uansett hvor egositiske vi er? Hvor er høyden over vårt animalistiske natur her?

Hva betyr ”frivillig deltakelse?” Hvordan kan vi slippe unna slagene og lidelsen, unngå gleder og heve oss over dem? Hvorfor er det nivået vi befinner oss på enten ”pisket” eller ”motivert av det søte”  ansett som animalistisk? Hvordan kan vi heve oss over det animale utviklings-nivået og vokse fornuftig?

Svar: Endelig begynner vi å innse at skaperen har utarbeidet en perfekt tilstand for oss: gruppen. Gruppen er ikke bare en metode for overgang fra kjærlighet til venner, til kjærlighet for skaperen. Men er et konkret sted hvor vi ”ikke er avhengige” av våre venner. Vi er avhengige av skaperen og må derfor forholde oss til Ham på en god måte. Mens vi ikke er avengige av våre venner i gruppen, så er dette punktet der vi får en mulighet til å avansere på. Det er basert på den rette holdningen til enhet blandt venner – den type relasjoner hvor vi ikke får noe igjen!

Dette er punktet hvor vi endelig realiserer den spesielle tilstanden som skaperen forberedte til oss på den tiden da hele skaperverket knustes i mange fragmenter som igjen ga dem en sjanse til å gjenforenes.  Bare etter at de gjenvinner enhet kan de uttrykke fri vilje uten noen slags følelser, enten gode eller dårlige. Bare da vil de få sjansen til å heve seg over sin natur. Bare da!

Fra Georgia Convention 11/5/12, Leksjon 1

 

 

Kommentarer / Spørsmål