Se gruppen i lys av kjærligheten

Spørsmål: Hva må gruppen gjøre for å oppnå korreksjon i samme livstid som dens medlemmer oppdager den kabbalistiske metoden?

Svar:  Dere må ikke dømme gruppemedlemmer etter tilstanden de befinner seg i. Rabash pleide å si at vi er alle «filler»; vi er alle ukorrigerte. Alle synder og negative egenskaper finnes i oss alle.

Den som oppnår de høye spirituelle nivåene, vil langs veien oppdage frastøtende og motbydelige ønsker hos seg – og blir sjokkert over å ha slike ønsker. Det er umulig å forestille seg det! Som resultat av knusingen, har alle disse ønskene i seg. Derfor må vi ikke se på noen som råtne.

«På seg selv kjenner man andre.» Ser jeg feil i noen, er det fordi jeg selv er råtten. Var jeg korrigert, ville jeg sett andre ifølge min korrigeringsgrad, som fullstendig korrigert, siden alle nivåene allerede finnes. Det jeg nå ser er speilbildet av mitt eget ego. Det er egoet mitt som fremstiller det slik for meg.

Det viktigste i gruppen er derfor å godta alle som sitt elskede barn. Uansett hva han finner på: om han ikke gir deg fred, om han roter og knuser ting; så vet du at det er barnet ditt. Slik må dere behandle venner. Det er tegn på kjærlighet.

Dette gjelder vennene og hvordan man skal behandle hverandre – og ikke hvilket som helst individ som nettop ankom gruppen. Gjensidig hjelp betyr at man tar hensyn til den individuelles tilstand.

Fra ONE kongressen i New Jersey, 5/12/12, Leksjon 2

Kommentarer / Spørsmål