Spirituell og fysisk kjærlighet

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Det står skrevet «Du skal elske din venn som deg selv.» Hvem er «en venn» for en person som har punktet i hjertet?

Svar: Generelt sett gir vi navnet «din venn» til ethvert menneske i verden som var fremmed for oss og kom oss nær, din venn.

For en person med punktet i hjertet, i henhold til hierarkiet, er «dine venner» de menneskene som er med deg på veien, venner i gruppen. Vi kan være åpne med dem, vi kan være involvert i forbindelse og samhold, i gjensidig støtte, for å realisere systemet av spirituell kontakt. Vi befinner oss ikke tilfeldig i gruppen, vi tilhører ett internt øvre system, så vi kommer sammen. Derfor må vi først og fremst mellom oss skape betingelser som «kjærlighet for andre.»

«Kjærlighet for andre» avgjøres i henhold til dette: jeg begynner å føle vennens ønsker og behov over mine egne.

Konseptet «elsk din venn som deg selv» betyr høyere enn deg selv, mye mer enn deg selv. I dag elsker jeg meg selv mer enn alt i verden. Dette betyr at jeg også med vennene må forholde meg slik at de blir mer viktige for meg enn noen andre. Når jeg oppfanger deres høyeste ønske – å nå målet, å avdekke det øvre systemet – som mitt personlige ønske og hjelper dem med det, oppnår jeg giveregenskapen. Hvis for meg, vennenes spirituelitet er høyere enn min egen, i det øyeblikket når jeg avdekkelse.

Når vi sier kjærlighet, mener vi ikke det som vanligvis anses som kjærlighet i denne verden, men spesifikt å hjelpe de som er sammen med oss på veien til å nå målet. Kjærlighet kalles oppfyllelse av den andres ønske.

Fra forberedelsen til kongressen i Krasnoyarsk, 13/6/13

 

Kommentarer / Spørsmål