Teologiens skjørhet

Baal HaSulam, «A Handmaid that is Heir to her Mistress» ( tjenestepiken som arver husfruen): Verdens nasjoners vise menn studerte alle bøkene til Israels barn og forvandlet dem til skjørhet, for å styrke sin tro, deres lære, som kalles «teologi«.

Vi ser at alle religioner tok navn, ord og konsepter fra læren om kabbala, tok det i bruk og forvandlet det til noe som er helt motsatt kabbala – for å bevise at de har rett. Som om man kan endre verden ved å leke med ord og definisjoner. I dag blir dette gradvis avdekket, men foreløpig, over historiens løp, førte det til store ødeleggelser over hele verden – og spesielt ødeleggelsen av Israels folk.

Inntil nå har læren om kabbala fungert som religionenes drivstoff, for uten den ville de ikke en gang vite hva de skulle kalle de ulike kreftene for – og ville fortsatt ha vært på den gamle greske mytologiens nivå. Ved å stjele forklaringen over de spirituelle systemene fra læren om kabbala, lot de som om de forsto strukturen. Slik ble de veldig sterke og narret milliarder som følte seg tiltrukket av det. Selvfølgelig ble dette til en enorm brist i verdens korreksjon.

På den andre siden fører bristen og forfallet oss dypere inn i skapelsens materie – og på den måten fornemmer vi klarere motsetningen mellom de to kreftene: den onde kraften versus den gode kraften. Denne banen er faktisk nødvendig. Det finnes ingen godhet uten ondskap – og ingen ondskap uten godhet.

Fra fjerde del av den daglige kabbalaleksjonen, 2/9/12, «A Handmaid that is Heir to her Mistress»

 

Kommentarer / Spørsmål