Tre skritt mot skaperen

Spørsmål: Når vi snakker om ulike lys og om hvordan de samarbeider, refererer vi til beholderens retning som avgjør skyggene til lyset som befinner seg i en tilstand av fullstendig hvile?

Svar:Lyset er givernivået som avdekkes hos skapningen. Givernivået som avdekkes når mottakerønsket begrenses kalles Hassadims lys. Givernivået som avdekkes når mottakerønsket deltar i prosessen kalles Hochmas lys.

Det finnes ingenting nytt her, vi har alltid tre nivåer; forberedelsestiden, Binas nivå og nivået til Hochma og Keter – og alle arbeider på toppen av korrigeringen til mottakerønsket.

Det betyr at det finnes ikke noe annet enn å gi istedet for å ta imot. Når du begrenser ønskene dine, betyr det at du gir – selv om du ikke virkelig gir, men at du ved det bare prøver å ligne giveregenskapen litt. Derfor, jo mer du lar giveregenskapen iklè seg i deg, jo mer befinner du deg på nivået til Hassadim, Binas nivå.

Dersom du kan gi når du avdekker beholderen for Hochmas lys med mottakerønsket ditt, betyr det at du tilegner deg Hochmas nivå.

Fra andre del av den daglige kabbalaleksjonen, 28/6/12, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål