Utenfor lengsel til enhet

hinsidesSpørsmål: Før vi oppnår kjærlighet er det nødvendig å oppnå hat angående en venn? Hva er dette hatet i spiritualitet?

Svar: Vi lengter ikke etter å oppdage hat. På ingen måte! Ikke i familien, ikke hjemme, ikke med barna, ikke med noen!

Vi trenger ikke å lengte etter noe dårlig! Bare gjennom lengsel etter det gode, kan vi forstå vår sanne natur. Ved å prøve og elske en venn, begynner vi å oppdage at vi hater ham. Derfor, på veien mot «Og du skal elske din venn som deg selv,» oppdager vi store problemer. Ved å overkommen dem hele tiden, faller vi inn i hat igjen.

Hvis du ønsker å kjenne din natur må du lede deg selv mot kjærlighet, som er å bli innlemmet maksimalt med den andre: «Hva vil du? Hva er det du mangler for å oppnå målet?» Du prøver å dytte ham mot dette målet, selv om du lengter etter det selv. Det er ikke i henhold til dine egoistiske beregninger, snarere er det spesielt fordi han ønsker det.

Ved å prøve og gjøre alt for en venn på en kunstig måte, begynner du å oppdage at du hater ham: «Hvorfor trenger jeg å hjelpe ham? Hvordan kan jeg ønske at han oppnår dette? Hvor er jeg i alt dette?» Hatet vises her veldig raskt, og vi må jobbe med det.

Men dette første funnet av ekte hat utover det arbeidet vi gjorde for å nærme oss hverandre, er allerede sprituelt. Det er ikke som i vår verden. I vår verden tar vi ikke hensyn til positive eller negative følelser.

Alt som er i vår verden kommer til en person gjennom hans ego, så vi tar ikke hensyn til dette i den spirituelle verden. Ved å jobbe med å nærme seg venner i en gruppe. Til den grad av vår innsats i å nærme oss og oppfylle og heve dem, begynner vi å se hvor mye vi er helt motsatt av dette. Dette er vår jobb. Hat vil vises der, og det vil allerede være spirituelt. All spiritualitet oppnåes kun utover lengsel etter enhet- ene og alene- både positivt og negativt.
Fra forberedelsen til Convention in Krasnoyarsk 6/13/13

 

Kommentarer / Spørsmål