Vår leder: egoet

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Hvilken rolle har egoet i overgangen til en ny formasjon, tatt i betraktning at det endelig er fullt utviklet?

Svar: Det vil bistå oss ved å vise hvordan og hvor vi tilføyer den motsatte kraften av godhet så de kan utvikles på gjensidig balansert vis.

Egoet er lederen vår i og med at det viser oss hva som må gjøres. De egoistiske ønskene i hvert tilfelle vil bestemme individets aktiviteter, vi fjerner på ingen måte noe som helst her og vi forkaster ikke det vi har skapt. Vi tilføyer simpelthen et positivt komponent til alt som nå gradvis dør og animerer.

Spørsmål: Du har sagt at den altruistiske kraften er kreativ. Kan egoet også skape?

Svar: Det kan skape på en fantastisk måte. Se hva det gjorde med oss! Alt er for det beste. Ingenting i naturen er galt.

Dette er naturens program som vi utfører ubevisst under påvirkning fra kreftene i den. Hver gang vi føler en gitt tilstand er dårlig for oss, begynner vi å bevege oss videre til neste stadie, til en bedre tilstand. Egoet viser oss ubevisst at det blir bra for oss her – og ikke der. Det leder oss innenfra, sier hva vi må gjøre.

Egoet styrer all vår styrke, alle egenskapene og leder oss fremover, nøyaktig og skarpt. Noen ganger henfaller vi til noe, for eksempel oppbygging av sosialisme eller andre ting, men det er bare for å innse forgreningen på blindveien og etterpå fortsetter vi å utvikle oss videre.

(123874)

Fra KabTV`s «An Integral World», 24/10/13

 

Kommentarer / Spørsmål