Vi betaler maaser når vi begynner å ønske spirituell utvikling

maaserlaitmanSpørsmål jeg har mottatt angående maaser:

Spørsmål: Kan man krysse Machsom uten å betale maaser?

Svar: Nei.

Spørsmål: Korrigerer vi oss selv i den første delen av studiene da vi ikke enda har begynt å gi maaser?

Svar: Ja, men kun på ditt første forberedende stadium. Kabbalister aksepterte aldri studenter som nektet å følge dette vilkåret. Uansett hvor mye en person prøver, Malchut, det tiende sefira, blir kun korrigert når en person gir bort til andre, en tiendel av det som tilhører han.

Spørsmål: Må nye studenter som befinner seg i sitt først år av studie også gi maaser? Når burde en person begynne å gi maaser?

Svar: Man burde begynne å gi maaser når man begynner å forstå at man ønsker spirituell utvikling. Et menneske vil ikke avanserer uten å gjøre en innsats. Maaser er en tiendel av et ønske, som kun kan blir korrigert ved å bli gitt bort.

Spørsmål: Jeg er en gutt på 13 år som studerer kabbala på senterert ditt. Jeg tjener ikke penger enda og jeg kan ikke be min mor betale for meg da hun ikke studerer kabbala. Ikke har hun jobber heller. Hva er løsningen for en som ikke kan betale maaser? Jeg støtter senteret ved å hjelpe til å spre kabbala, men kan ikke betale da jeg ikke har inntekt.

Svar: Kun en person med personlig inntekt er pliktet til å betal maaser. De som ikke har noen inntekt har ingen rett til å betale.

Spørsmål: Hvis jeg gir bort 10% av min inntekt til spredning av kabbala, vil jeg gå sulten?

Svar: Vel, har du noen gang forsøkt?

Spørsmål: Kan en person uten inntekt studere kabbala?

Svar: Å studere kabbala avhenger ikke av noen finansielle investeringer. Alt av vårt læremateriell er tilgjengelig på hjemmesiden vår, for alle, helt gratis!

 

Kommentarer / Spørsmål