Frykten som erstatter all annen frykt

Spørsmål: Er frykten for om du er istand til å påvirke og gi til skaperen basert på en reell frykt, eller er det en erstatning for den?

Svar: Frykten for skaperen erstatter all annen jordisk frykt. Reell frykt er bare en tilstand som har til hensikt å føre oss til en annerledes frykt.

Du kan ikke la deg uroe av ulike former for frykt. Dette er bare noe som skjer i vår virkelighet, på grunn av forvirring og misforståelse. Men når du begynner å nærme deg sannheten, blir det soleklart for deg at det finnes kun èn kilde og èn årsak for alt som skjer.

Da styres ikke lengre frykten din i ulike retninger i henhold til penger, respekt, helse, ulike fordeler, eller frykt for at noen kommer til å skade deg. Når du virkelig beveger deg mot skaperen, har du en klar visshet om og fornemmelse av at han er kilden til alt. Så hva har du å bekymre deg for?

Du sikter kun mot skaperen. Alt annet viser seg bare for deg som en årsak til ulike former for frykt, slik at du på grunnlag av dem kommer fram til at det ikke finnes noen annen enn skaperen. Hvem andre har du å frykte?

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 3/9/12, Shamati #38

Kommentarer / Spørsmål